Woma Python​

Populært navn: Woma

Latinsk navn: Aspidites Ramsayi

Udbredelsesområde: Meste af Australien

Størrelse: Slangen bliver mellem 1.80 m til 2,20 m og i visse tilfælde op til 2.5 meter.​

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 2,0 – 2,5 meter, B: 170 cm D: 0,60 cm H: 1,20 cm i alt 1220 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre , Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge pressede papir piller eller aspen spåner til at lægge ud. Jeg har en løs glasskål, som de bruger til at drikke af. I terrariet anbefales der gode skjule steder, men lav dem så man stadig har mulighed for at se slangerne. Slangerne bliver helst ved bunden, men kravler af og til op i grenene og ligger sig.

Lys/Temp/Luftfugtighed: Som lys anbefales et uv lysstofrør. Man kan også bruge halogenlys. Til varme ligger der en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dag temp skal lægge mellem 30-32 grader i den varme ende og i den kolde ende på omkring de 28 grader.. Om natten må temp godt falde til 20- 23 grader. Man kan købe termostater hvor den styre temperaturen, både dag og nat. Fugtigheden ved dyrene er på mellem 40-50% ved unger mellem 50-60%

Foder: Woma spiser gnavere. Det vil sige mus og rotter. Små slanger fodres ca hver 8 dg og store ca hver 3-4 uge.. Nogle vil spise dødt andre levede. Nogle med lyset tændt andre slukket. Men jeg kan kun sige, find ud af hvad netop din/jeres slange vil. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers gnavere har fået en god kost, og slangen skifter ham, og er frisk, ser jeg ikke det som nødvendig, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dk www.slangetaemmer.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook