Træboa Hortulanus​

Populært navn: Hortulanus

Latinsk Navn: Corallus hortulanus

Udbredelsesområde: Nordlige del af syd Amerika

Størrelse: Slangen bliver mellem 1,5 m til 1,8 m, nogen hortulanus går hen og bliver større. Hortulanus findes i mange farve varianter.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,5 – 1,8 meter, B: 95 cm D: 60 cm H: 140 cm i alt 798 liter. er i alt 798 liter, da hortulanusen lever livet i træerne er det bedre at lave terrariet høj i stedet for bred.. Mine terrarier er lavet så de er nemme at rengøre . Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan som bundlag bruge presset spåner eller det nye produkt som hedder toa-latt, det er et utrolig absorberende produkt som er lavet af presset papir piller. Hortulanus skal have drikkekopper nogle forskellige steder i terrariet. I terrariet anbefales nogle gode klatre grene som boaen kan ligge på. Grønne planter vil have en utrolig god virkning i terrariet, og slangerne vil føle sig bedre tilpas og mindre stresset.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et lysstofrør, hvor man kan koble et uv lysstofrør på eller man kan bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 timers lys og i vintertiden ca 8-10 timer. Til varme ligger man en varmemåtte og der rådes der til at man køber en termostat til at styre temperaturen. Dagtemp skal lægge mellem 28-29 grader, med varmepladser der ligger omkring ca 30-32 grader, kan gøres ved evt spotpære. Om natten må temp godt falde til 23- 24 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring 60% til 70%. Fugtigheden laves ved at bruge en blomsterforstøver 1-2 gange daglig.

Foder: Hortulanus spiser sådan set alt. Til at starte med er det mus og små rotter, senere kan de tage små fugle. De kan være rigtig grådige, når de skal have foder, så pas på at du ikke lugter af foderdyr. Små slanger fodres ca hver 14 dg og store ca hver 3 uge, heller for små foderdyr en for store. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk, ser jeg det ikke som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook