Tiger python​

Populært navn: Tiger python

Latinsk navn: Python Molurus Molurus og Python Molurus Bivittatus

Udbredelsesområde: Mørk art: Syd Kina, Malaysia og Celebes - Lys art: Indien og Sri Lanka

Størrelse: Slangen bliver mellem 4,0 til 5,5 meter. Visse arter er nået op på 6,0 meter. Der er i den senere tid dukket mange albinoer op, hvor deres farve er Hvid/gule med røde øjne.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er på fuldvoksne slanger mellem 4,5 - 5,5 meter, L: 350 cm D: 250 cm H: 200 cm i alt 17500 liter. Mine terrarier er lavet så de er nemme at rengøre. Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge pressede spåner til at lægge ud. Tiger pytonen kræver et større bassin til at drikke og bade i, Evt en stor mure-balje. Det skal være nemt at skifte vand, da de kan finde på at komme af med deres afføring i vandet. I terrariet kan jeg anbefale nogle gode store klatre grene, samt nogle hylder, hvor der er mulighed for at slangerne også kan lægge.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefaler jeg et uv lysstofrør. Man kan også bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 lystimer og i vintertiden ca 8-10 lystimer. Til varme ligger der et varmekabel/måtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed, for at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. man kan hænge en varmepære op over en af hylderne. Dag temp skal lægge mellem 27-29 grader med en varmeplads på ca 35 grader, om natten må temp godt falde til 20- 23 grader. Man kan købe termostater, hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring 60 - 70%.

Foder: Tiger pytonen spiser sådan set alt, til at starte med er det mus og rotter. Derefter kyllinger, høns og kaniner. Små slanger fodres ca 10 dg og store ca 1 gang om md. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk, ser jeg det ikke som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.​

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dk www.slangetaemmer.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook