Tæppe python​

Populært navn: Tæppe python

Latinsk navn: Morelia spilotes vareigata

Udbredelsesområde: Meste Australien, undtagen de tørreste egne.

Størrelse: Slangen bliver mellem 2,0 m til 2,5 m og i visse tilfælde op til 3,5 meter. Tæppe Pyton er en af de mest kendte pyton arter i Australien.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 2,0 – 2,5 meter, B: 170 cm D: 70 cm H: 120 cm i alt 1430 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre , Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan som bundlag bruge presset spåner eller det nye produkt som hedder toa-latt, det er et utrolig absorberende produkt som er lavet af presset papir piller. Man kan sætte en løs glasskål, som de bruger til at drikke og bade i. I terrariet anbefales en god klatregren, hvor der er mulighed for at slangerne også kan lægge. Slanger vil gerne have mulighed for at gemme sig, så det vil værre godt at give den/dem et stort stk kork eller en plastik hule, de kan krybe ind under. Slangen er både træ og bundlevende.

Lys/Temp/Luftfugtighed: Som lys anbefales et lysstofrør, hvor man også kan tilkoble et uv rør. Man kan også bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 lystimer og i vintertiden ca 8-10 lystimer. Til varme ligger der et varmekabel/måtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dag temp skal lægge mellem 27-29 grader, med en varmeplads på ca 35 grader. Om natten må temp godt falde til 20- 23 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt natsænkning.

Foder: Tæppe python spiser gnavere. Det vil sige mus og rotter. Små slanger fodres ca hver 10 dg og store ca hver 3-4 uge.. Nogle vil spise dødt andre levede. Nogle med lyset tændt andre slukket. Men jeg kan kun sige, find ud af hvad netop din/jeres slange vil. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers gnavere har fået en god kost, og slangen skifter ham, og er frisk, ser jeg ikke det som nødvendig, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dk www.slangetaemmer.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook