Salomon Boa​

Populært navn: Salomon Boa

Latinsk navn: Candoia carinata paulsoni

Udbredelsesområde: New Guinea

Størrelse: Slangen bliver mellem 0,6 m til 1,2 m og i visse tilfælde op til 1,5 meter.Salomonboaen er en robust, korthalet slange som findes i flere farve varianter, så som Beige, rødbrun og lys/mørkebrun.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 0,6 – 1,2 meter, B: 1,00 m D: 0,60 m H: 0,40 m i alt 240 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre, Jeg bruger gulvvinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge reptil bark, spagnum og mos til at lægge ud. Jeg har en løs reptilvandskål, som de bruger til at drikke og bade i. Slangerne vil gerne have mulighed for at gemme sig i bundlaget, så det vil værre godt at give den det før omtalte repilbark og hvis det skal være helt perfekt, skulle man smide nogle kokosnøddeskaller ind til dem at skjule sig i.. Salomonboaen er en bundlevende slange som ikke kræver de store muligheder for at komme op i terrariet. .

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales Led belysning, da de ikke er så skrappe i lyset som halogen eller lysstofrør. Lyset skal følge lystimerne udenfor. Til varme ligger der en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dag temp skal lægge mellem 28,5-30 grader, med en varmeplads på ca. 31-32 grader. Om natten må temp godt falde til 23,5- 25 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt natsænkning. Luftfugtigheden skal man huske for at Salomonboaen har de optimale forhold, derfor skal luftfugtigheden helst ligge på 80- 90 % om dagen og må falde til 70 % om natten.

Foder: Salomonboaen spiser gnavere. Det vil sige mus og mindre rotter. Små slanger fodres ca. hver 10 dg og store ca. hver 3-4 uge.. Nogle vil spise dødt andre levede. Nogle med lyset tændt andre slukket. Men jeg kan kun sige, find ud af hvad netop din/jeres slange vil. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers gnavere har fået en god kost, og slangen skifter ham, og er frisk, ser jeg ikke det som nødvendig, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK

På vores Facebook side er vi altid opdateret omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram