Rød regnbueboa​

Populært navn: Rød regnbueboa

Latinsk navn: Epicrates Cenchria Cenchria

Udbredelsesområde: Venezuela og Brazilien.

Størrelse: Slangen bliver mellem 1,8 til 2,5 meter. Visse arter er nået op på 3,0 meter. Navnet består i den orangerøde farve som slangen har, og når lyset falder rigtig, kan den changere i alle regnbuens farver.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,8 - 2,5 meter, L: 170 cm D: 60 cm H: 110 cm i alt 1122 liter. Mine terrarier er lavet så de er nemme at rengøre . Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge pressede spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller til at lægge ud som bundlag. Regnbueboaen kræver et lidt større bassin til at drikke og bade i, evt en klodsekasse eller en kattebakke. Mange boaer kan godt lide at ligge, og komme af med deres afføring i vandet, så det skal være nemt at skifte. I terrariet anbefales nogle gode klatre grene, samt nogle hylder, hvor der er mulighed for at slangerne også kan lægge.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et lysstofrør, hvor man også kan koble et uv lysstofrør på eller man kan bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 lystimer og i vintertiden ca 8-10 lystimer. Til varme ligger man et varmekabel/måtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dagtemp skal lægge mellem 27-29 grader, med en varmeplads på ca 35 grader. Om natten må temp godt falde til 20- 23 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring 80%. Fugtigheden laves ved at sætte vandskålen oven på varme stedet i bunden, og Evt douches over en gang imellem, især ved ham skifte.

Foder: Regnbueboaen spiser sådan set alt. Til at starte med er det mus og rotter. De kan være rigtig grådige, når de skal have foder, så pas på at du ikke lugter af foderdyr. Små slanger fodres ca hver 10 dg og store ca 1 gang om md. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk, ser jeg det ikke som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer nd i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook