Mangrovesnog​

Populært navn: Mangrovesnog

Latinsk navn: Boiga dendrophila

Udbredelsesområde: Syd og østlige Asien i mangrove og regnskov

Størrelse: Snogen bliver mellem 1,8 m til 2,5 m.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige snoge. Størrelsen er på fuldvoksne snoge mellem 1,8 m – 2,5 m er, L: 120 cm cm D: 0,60 cm H: 100 cm i alt 720 liter. Lav terrariet så det er nemt at rengøre. Brug F.eks vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge aspen bundlag til at lægge ud, da det absorbere afføring/urin og kan tåle høj fugtighed . Mangrovesnogen skal have en kasse/balje hvor den kan drikke og bade i. De kan finde på skide i vandet, så det skal være nemt at skifte det. I terrariet kan jeg anbefale nogle gode klatre grene, da det er en træ levende snog og bruger dem flitig. Gerne lave masser af skjule steder oppe i grenene.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefaler jeg et uv lysstofrør. Man kan også bruge halogenlys. Til varme anbefales en varmemåtte i den ene ende af terrariet, det skal man huske, da slangen skal have mulighed, for at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. man kan hænge en varmepære over en af grenene, så den har mulighed for at få varme deroppe. Dag temp skal lægge mellem 27-29 grader med en varmeplads på ca 32-35 grader, om natten må temp godt falde til 22 grader. Man kan købe termostater, hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Mangrovesnogen kræver en høj fugtighed på omkring 70-80% men det må ikke være så våd at bundlaget er gennemblødt, da de nemt kan udvikle skælbetændelse. Man kan derfor sætte kassen/baljen oven på varmemåtten så sker der en naturlig fordampning og derved holde fugten oppe.

Foder: Mangrovesnogen spiser mus, små rotter og fugle der passer til størrelsen på snogen. Små snoge fodres ca 10 dg og store ca 1 gang hver 2 – 3 uge. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og snogen skifter ham og er frisk, ser jeg det ikke som nødvendig.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook