Madagaskar Boa​

Populært navn: Madagaskar Træboa

Latinsk navn: Sanzinia madagascariensis

Udbredelsesområde: Østlige Madagaskar.

Størrelse: Slangen bliver mellem 1,8 til 2,4 meter. Dens farve kan variere alt fra det grønlige til brun og helt over i det rødlige alt efter hvor den lever på øen. Lever både på jorden og oppe i træerne.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,8 – 2,4 meter, L: 150 cm D: 0,60 cm H: 110 cm i alt 990 liter. Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge Aspen bundlag som absorbere afføring/urin og kan tåle høj fugt . Madagaskar boaen kræver et lidt større bassin til at drikke og bade i. Mange boaer kan godt lide at ligge og komme af med deres afføring i vandet, så det skal være nemt at skifte. I terrariet kan anbefales nogle gode klatre grene, samt nogle hylder hvor der er mulighed for at slangerne også kan lægge.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et uv lysstofrør eller halogen lys. Til varme kan man ligge en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen hvor der er knap så varmt. Dagtemp skal lægge mellem 28-30 grader med en varmeplads på ca 30-33 grader. Om natten må temp godt falde til 23-24 grader. Man kan købe termostater, hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring de 60-70%

Foder: Madagaskar boaen spiser sådan set alt. Til at starte med er det mus og dernæst rotter, kan også tage fugle. De kan være rigtig grådige når de skal have mad. Små slanger fodres ca hver 10. dag og store ca 3-4 uge. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk ser jeg ikke det som en nødvendighed. Madagaskar boaen er aften og nataktiv.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook