Kornsnog​

Populært navn: Kornsnog

Latinsk navn: Elaphe guttala

Udbredelsesområde: Syd og østlige USA og det nordøstlige Mexico.

Størrelse: Snogen bliver mellem 90 cm til 180 cm.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige snoge. Størrelsen er på fuldvoksne snoge mellem 90 cm – 140 cm er, L: 120 cm cm D: 60 cm H: 80 cm i alt 570 liter(terrarie må gerne være større). Mine terrarier er lavet så de er nemme at rengøre. Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge pressede spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller til at lægge ud som bundlag. Kornsnogen skal have en lille skål eller kasse til at drikke og bade i. I terrariet kan jeg anbefale nogle gode klatre grene, samt nogle store sten de gnide sig op af ved ham skifte. Man kan lave nogle hylder hvor der også er mulighed for at slangerne kan lægge.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefaler jeg et lysstofrør, hvor man kan koble et uv lysstofrør på eller man kan bruge  Led lys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 timers lys og i vintertiden ca 8-10 timer. Til varme anbefales en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed, for at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. man kan hænge en varmepære op over en af hylderne. Dag temp skal lægge mellem 25-28 grader med en varmeplads på ca 32-35 grader, om natten må temp godt falde til 20 - 22 grader. Man kan købe termostater, hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Luftfugtighed: Kornsnogen trives i et tørt miljø, men i forbindelse med hamskifte kan det være en fordel at overdouche med lidt vand.

Foder: Kornsnogen spiser mus og og små rotter der passer til størrelsen på snogen. Små snoge fodres ca 8 dg og store ca 1 gang hver 3 uge. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og snogen skifter ham og er frisk, ser jeg det ikke som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK

På vores Facebook side er vi altid opdateret omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram