Konge python​

Populært navn: Konge pyton / Ball python

Latinsk navn: Pyton Regius

Udbredelsesområde: Vest og central Afrika, ved regnskov og savanne.

Størrelse: Slangen bliver mellem 1,2 m til 1,5 m og i visse tilfælde op til 1,8 meter. Har slank hals kraftig krop og en kort hale.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,2 - 1,4 meter, L: 100 cm D: 60 cm H: 80 cm i alt 440 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre , Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge pressede spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller til at lægge ud som bundlag. Jeg har en løs glasskål, som de bruger til at drikke og bade i, og når der er en der er på vej til hamskifte sætter jeg glasskålen halv ind over varme pladsen. Det giver en god fugtighed, så det er nemmere for slangen at skifte ham. I terrariet anbefales en god klatregren, hvor der er mulighed for at slangerne også kan lægge. Slanger vil gerne have mulighed for at gemme sig, så det vil værre godt at give den/dem et stort stk kork eller en plastik hule, de kan krybe ind under.

Lys/Temp/Luftfugtighed: Som lys anbefales et uv lysstofrør. Man kan også bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 timers lys og i vintertiden ca 8-10 timer. Til varme ligger der et varmekabel/måtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dag temp skal lægge mellem 27-29 grader, med en varmeplads på ca 35 grader. Om natten må temp godt falde til 20- 23 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt natsænkning.

Foder: Konge pythonen spiser gnavere. Det vil sige mus og rotter. Små slanger fodres ca hver 10 dg og store ca 1 gang om md. De kan til tider være svære at finde ud af, da nogle kun vil spise enten mus eller kun rotter. Nogle vil spise dødt andre levede. Nogle med lyset tændt andre slukket. Men jeg kan kun sige, find ud af hvad netop din/jeres slange vil. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers gnavere har fået en god kost, og slangen skifter ham, og er frisk, ser jeg ikke det som nødvendig, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.​

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dk www.slangetaemmer.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK

På vores Facebook side er vi altid opdateret omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram