Hugormeboa​

Populært navn: Hugormeboa

Latinsk navn: Candoia aspera

Udbredelsesområde: New Guinea

Størrelse: Slangen bliver mellem 0,6 m til 1,0 m og i visse tilfælde op til 1,2 meter. Hugormeboaen er en robust, korthalet slange som findes i flere farve varianter, så som gulbrun, rødbrun og lys/mørkebrun.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 0,6 – 1,0 meter, B: 0,80 m D: 0,65 m H: 0,45 m i alt 234 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre, Jeg bruger gulvvinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge reptil bark til at lægge ud, men husk på at varme og fugt kan danne bakterier, så skift bundlaget ofte. Jeg har en løs reptilvandskål, som de bruger til at drikke og bade i. Slangerne vil gerne have mulighed for at gemme sig i bundlaget, så det vil værre godt at give den det før omtalte repilbark og hvis det skal være helt perfekt, skulle man smide nogle kokosnøddeskaller ind til dem at skjule sig i.. Hugormeboaen er en bundlevende slange som ikke kræver de store muligheder for at komme op i terrariet.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et lysstofrør, hvor men evt kobler et uv lysstofrør på eller man kan bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 timers lys og i vintertiden ca 8-10 timer. Til varme ligger der en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dag temp skal lægge mellem 28-30 grader, med en varmeplads på ca. 35 grader. Om natten må temp godt falde til 24- 26 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt natsænkning. Luftfugtigheden skal man huske for at Hugormeboaen har de optimale forhold, derfor skal luftfugtigheden helst ligge på 75 % til 85 %.

Foder: Hugormeboaen spiser gnavere. Det vil sige mus og mindre rotter. Små slanger fodres ca. hver 10 dg og store ca. hver 3-4 uge.. Nogle vil spise dødt andre levede. Nogle med lyset tændt andre slukket. Men jeg kan kun sige, find ud af hvad netop din/jeres slange vil. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers gnavere har fået en god kost, og slangen skifter ham, og er frisk, ser jeg ikke det som nødvendig, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook