Grøn træboa​

Populært navn: Grøn træboa

Latinsk Navn: Corallus caninus

Udbredelsesområde: Nordlige del af syd Amerika

Størrelse: Slangen bliver mellem 1,8 m til 2,0 m, visse af arterne går hen og bliver større. Ungerne er gullige og brune ved fødselen, derefter skifter de til den kariteristiske grønne farve med tiden.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,8 – 2,2 meter, er i alt 1122 liter, da træboaen lever livet i træerne er det bedre at lave terrariet høj i stedet for bred. Mine terrarier er lavet så de er nemme at rengøre . Jeg bruger gulvinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge pressede spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller til at lægge ud som bundlag. Træboaen skal have drikkekopper nogle forskellige steder i terrariet. I terrariet anbefales nogle gode klatre grene, samt nogle tværgående grene sådan boaen kan ligge i sin sædvanlige saddel stilling. Grønne planter vil have en utrolig god virkning i terrariet, og slangerne vil føle sig bedre tilpas og mindre stresset.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et lysstofrør og evt et uv lysstofrør. Man kan også bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 lystimer og i vintertiden ca 8-10 lystimer. Til varme ligger man et varmekabel/måtte og der rådes der til at man køber en termostat til at styre temperaturen. Dagtemp skal lægge mellem 27-28 grader, med varmepladser der ligger omkring ca 30-32 grader, mest nødvendig under drægtigheden og det kan gøres ved evt spotpære. Om natten må temp godt falde til 22- 24 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring 80%. Fugtigheden laves ved at bruge en blomsterforstøver 1-2 gange daglig, man kan også have en skål med et akvarie varmelegeme der kan hæve fugtigheden helt op til 100%.

Foder: Træboaen spiser sådan set alt. Til at starte med er det mus og rotter, senere kan de tage fugle. De kan være rigtig grådige, når de skal have foder, så pas på at du ikke lugter af foderdyr. Små slanger fodres ca hver 14 dg og store ca hver 3 uge, heller for små foderdyr en for store. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk, ser jeg det ikke som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook