Dumerils Boa​

Populært navn: Dumerils Boa

Latinsk navn: Acrantophis dumerili

Udbredelsesområde: Sydlige Madagaskar.

Størrelse: Slangen bliver mellem 1,2 til 1,8 meter, kan komme helt op på 2.1 til 2,4 meter i visse tilfælde. Dens farver er brun, gylden og over i det mørke brune til sort. Lever mest på jorden og skjuler sig ved træ rødder og buske, da den falder helt sammen med bundlaget. Men kan til tider kravle lidt op i træerne.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,2 – 1,8 meter, L: 120 cm D: 0,60 cm H: 0,60 cm i alt 360 liter. Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge Aspen bundlag som absorbere afføring/urin og kan tåle høj fugt . Dumeril boaen kræver et lidt større bassin til at drikke og bade i. Mange boaer kan godt lide at ligge og komme af med deres afføring i vandet, så det skal være nemt at skifte. I terrariet kan anbefales nogle gode trærødder, grene og planter som den kan skjule sig ved.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et LED lys, da det ikke afgiver så meget lys som alm lyskilder. Dumeril kræver ikke så meget lys, da den lever på skovbunden.. Til varme kan man ligge en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen hvor der er knap så varmt. Dagtemp skal lægge mellem 29-32 grader med en varmeplads på ca 33-35 grader. Om natten må temp godt falde til 24-26 grader. Man kan købe termostater, hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring de 70-80%

Foder: Dumerils boaen spiser sådan set alt. Til at starte med er det mus og dernæst rotter, kan også tage fugle. De kan være rigtig grådige når de skal have mad. Små slanger fodres ca hver 10. dag og store ca 3-4 uge. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk ser jeg ikke det som en nødvendighed. Dumeril boaen er aften og nataktiv.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook