Brun regnbue boa​

Populært navn: Brun regnbueboa eller Colombia regnbueboa

Latinsk navn: Epicrates Cenchria Maurus

Udbredelsesområde: Colombia, Costa Rica og de lande der grænser op til de to lande.

Størrelse: Slangen bliver normal mellem 1,5 til 1,8 meter. I få tilfælde er den set på 2,2 meter. Navnet består i den brune farve som slangen har, og når lyset falder rigtig, kan den changere i alle mulige farver.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,5 – 1,8 meter, L: 140 cm D: 60 cm H: 95 cm i alt 798 liter. Mine terrarier er lavet så de er nemme at rengøre . Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge pressede spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller, til at lægge ud som bundlag. Regnbueboaen kræver et lidt større bassin til at drikke og bade i, evt en klodsekasse eller en kattebakke. Mange boaer kan godt lide at ligge, og komme af med deres afføring i vandet, så det skal være nemt at skifte. I terrariet anbefales nogle gode klatre grene, samt nogle rødder og hylder, hvor der er mulighed for at slangen kan ligge og skjule sig.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et lysstofrør og evt et uv lys. Man kan også bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 lystimer og i vintertiden ca 8-10 lystimer. Til varme ligger man en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dagtemp skal lægge mellem 28-30 grader, med en varmeplads på ca 32-35 grader. Om natten må temp godt falde til 22- 24 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring 70-75%. Fugtigheden laves ved at sætte vandskålen oven på varmemåtten i bunden, og Evt douches over en gang imellem, især ved ham skifte.

Foder: Regnbueboaen spiser sådan set alt. Til at starte med er det mus, derefter små rotter. De kan være rigtig grådige, når de skal have foder, så pas på at du ikke lugter af foderdyr. Små slanger fodres ca hver 10 dg og store ca 1 gang om md. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk, ser jeg det ikke som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.​

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dk www.slangetaemmer.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook