Amerikansk-Rottesnog​

Populært navn: Amerikansk rottesnog

Latinsk navn: Elaphe obsoleta

Udbredelsesområde: Nordamerika.

Størrelse: Snogen bliver mellem 1,0 m til 2,5 m.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige snoge. Størrelsen er på fuldvoksne snoge mellem 1,0 m – 2,5 m er, L: 170 cm cm D: 60 cm H: 110 cm i alt 1122 liter. Mine terrarier er lavet så de er nemme at rengøre. Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge pressede spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller til at lægge ud som bundlag. Rottesnogen skal have en lille skål eller kasse til at drikke og bade i. I terrariet kan jeg anbefale nogle gode klatre grene, samt nogle store sten de gnide sig op af ved ham skifte. Man kan lave nogle hylder hvor der også er mulighed for at slangerne kan lægge.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefaler jeg et lysstofrør, hvor man kan koble et uv lysstofrør på eller man kan bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 timers lys og i vintertiden ca 8-10 timer. Til varme anbefales en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed, for at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. man kan hænge en varmepære op over en af hylderne. Dag temp skal lægge mellem 26-30 grader med en varmeplads på ca 35 grader, om natten må temp godt falde til 18 - 22 grader. Man kan købe termostater, hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Luftfugtighed: Kornsnogen trives i et tørt miljø, men i forbindelse med hamskifte kan det være en fordel at overdouche med lidt vand.

Foder: Rottesnogen spiser mus og og små rotter der passer til størrelsen på snogen. Små snoge fodres ca 10 dg og store ca 1 gang hver 3 – 4 uge. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og snogen skifter ham og er frisk, ser jeg det ikke som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook