Terrarie indretning​

Der er mange måder at indrette et terraie på, da der findes ca mellem 2800-3100 forskellige slange arter som ikke skal holdes ens.

Så det er vigtig at sætte sig ind i hvad ens slange kræver, om det er fugt eller tørt miljø, om den lever på bunden eller oppe i træerne osv.

Bundlag og rengøring​

Men en ting der er meget vigtig når man skal til at indrette terrariet, er at det skal indrettes så det er nem at gøre rent efter slanger, når de er kommet af med urin eller afføring. Da der hurtig kan blive en dårlig lugt + der hurtig kan danne sig bakterier, som kan give slangen skældbetændelse, som så hurtig kan medføre til slange måske holder op med at spise og så kan det hurtig blive en negativ oplevelse at holde slanger.

Nogen slange folk holder deres slanger meget sterilt, det vil sige de holder dem på aviser eller køkkenrulle. Det er ikke det pæneste, men det er meget effektiv, da de bare kan folde aviserne og køkkenrulle sammen når der er urin eller afføring, tørre hurtig over med en svamp eller en klud og derefter nyt avis eller køkkenrulle ind og så er det klar igen.

Det vi anbefaler som bundlag er presset papir piller som hedder Toa-latt og som har en fantastisk sugeevne og som ser pænere ud end aviser eller køkkenrulle. Når de er kommet af med urin eller afføring, så klumper det sig sammen og derved er det nemt at fjerne det område hvor de har lavet noget. Der er også rigtig mange der bruger reptil bark, fordi det ser rigtig godt ud og virker naturlig. Det er også rigtig, men det har bare en rigtig dårlig suge evne og det vil sige urin kan løbe under barken og så kan der hurtig opstå lugt og igen bakterier. Det er heller ikke altid nemt at se afføringen derinde sammen med barken, da det falder sammen i farven. Vil man gerne bruge det, så skal det hele skiftes hver 14 dag, for at holde det rent og man skal huske at afvaske bunden inden man ligger nyt bark ud.

Selve terrariet​

Terrarier kan fåes og bygges på mange forskellige måder, glas, træ, plastik osv. Det første man skal finde ud af, er hvor stor en slange bliver, om det er en trælevende, bund levende slange eller en der lever noget af livet i vandet, nogle er også lidt af hvert. Når man har fundet ud af det, skal man overveje om man skal lave terrariet i fuld størrelse med det samme eller om man skal have en mellem størrelse i starten. Det er jo altid dyrere at skal lave 2 terrarier end at bygge et i fuld størrelse med det samme. Hvis man bygger i glas, skal man vide at de er meget dårlige til at holde på varmen og når de er det, skal man have flere eller større varmekilder og det betyder at man skal bruge flere penge til at betale strøm regningen. Træ er nok det der isolere bedst og holder derved på varmen og træ er også nemmere at arbejde med end glas, man kan skrue grene, hylder og lys fast i træet og lave huller til udluftningen, så der kan komme noget cirkulation inde i terrariet. For at træet bedre kan holde til evt fugt eller at blive gjort rent, så kan man lakere træet så det bedre kan modstå fugten. I bunden kan man lime et stykke vinyl fast, så det er nem at rengøre bunden.

Indretning af terrariet​

Man kan indrette terrarier på mange måder, nogen har slet ingen ting i deres terrarier, andet end aviser eller køkkenrulle i bunden og naturligvis deres slange. Andre går i den anden grøft og sætter rigtig mange ting i deres terrarie, planter, huler, hylder, klipper, vandfald, grene på kryds og tværs. Dette kan være rigtig flot, men det er som regel også noget svære at holde rent i.​

FØLG OS PÅ FACEBOOK

På vores Facebook side er vi altid opdateret omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram