Skælbetændelse​

​Skælbetændelse er en svampe / bakterie infektion som sætter sig i skællene på slangerne og andre krybdyr. På grund af høj varme og nogen gange også høj fugtighed i terrariet, kan svampene og bakterierne hurtig udvikle på slangen eller krybdyret.

Grunden til det kommer, kan der være flere årsager til, men her kan være nogle af dem

1: Bundlaget i terrariet har for dårlig sugeevne og urinen kan sprede sig over en stor del af terrariet. for man ikke fjernet og rengjort området ordentlig, kan der hurtig danne sig bakterier.

2: Gør man ikke sit terrarium ordentlig rent efter de er kommet af med urin og afføring og sørge for at bundlaget bliver skiftet ofte. Kan dette også starte skælbetændelse hos sine krybdyr.

3: Fugtighed og varme er de rette betingelser for bakterier og svampe, så sørg for god hygiejne og at der er en god udluftning i terrariet.

Forebyggelse mod skælbetændelse​

1: Køb noget ordentlig bundlag, noget med en god sugeevne. Det kan være Toa-latt som er presset papir piller og som er god til slanger op til 2,5 meter. Slanger over 2,5 meter kan man bruge støvfrie spåner.

2: Når man gør terrariet rent, sørg for at bruge et godt rengøringsmiddel der kan slå evt. bakterier ihjel. Men husk at tørre over med en ren klud, med ren vand, så der ikke er rester af rengøringsmiddel i terrariet.

Behandling mod skælbetændelse​

1: Virkon S er et velkendt bekæmpelses middel mod bakterier og svampe. Der er dokumenteret Effekt mod alle kendte virusfamilier, grampositive og gramnegative bakterier, mycoplasmer Svampe og svampesporer. 50 gram Virkon S til 5 liter vand = 1 % opløsning. 100 Gram Virkon S til 10 liter vand = 1 % opløsning. Vandet skal være mellem 28-30 grader Og slangen skal være i vandet i mellem 5 - 30 min og efterskylles med lunken vand. Køb Virkon S her

2: Fucidin salve som er recept pligtig, kan man behandle samtidig med at man behandler med Virkon S. Når slangen har været i Virkon S og er efter skyllet og tørret. Så kan man smøre Et tynd lag Fucidin salve på de områder det drejer sig om.

3: Er man det mindste i tvivl med sin syge slange, så kontakt dyrlæge. Gå til dyrlæge listen 

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook