Rekorder​

Længste

Den længste af alle slanger er net python (python reticulatus), som lever i Sydøstasien og Philippinerne. Rekorden er 10 m, Celebes i 1912.

Længste i fangeskab

Den længste og tungeste slange, som har været holdt i fangeskab, var en net python-hun (python reticulatus) ved navn Colossus , som døde i Highland Park Zoo i Pennsylvania, USA, 15 April 1963. På et tidspunkt vejede hun 145 kg, og ved sin død målte hun 8,68 m.

Længste faste periode i fangeskab

Det var en net-python i Frankfurt ZOO som fastede i 570 dage i træk, derefter tog den føde til sig i et stykke tid og fastede derefter videre i 415 dage. Et større eksemplar i samme Zoo opretholdt sin spiseværing i 679 dage, men drak dog vand regelmæssig.

Ældste

Den højeste bekræftede alder, som er opgivet for slanger, er Kvælerslangen (boa c. constrictor) ved navn Skipper skræk, 40 år og 3 måneder, død i Philadelphia Zoo, USA, i april 1977.

Tungeste

Anakonda'en (eunectes murinus) er verdens tungeste slange, med en vægt på 227 kg, omfang 1,11 m , længde 8,45 m, i Brasillien i ca 1960.

Korteste

Verdens korteste slange er den tostribede ormeslange (Leptotyphlops bilineata), som lever på de vestindiske øer Martinique, Barbados og St. Lucia. Ud a 8 målte eksemplarer var de 2 længste 10,8 cm.

Sjældneste

Verdens sjældneste slange er den skællede boa(Casarea dussumieri), som lever på Round Island i det indiske ocean. I 1983 indsamlede man 58 eksemplarer, som blev mærket og atter sat ud.

Hurtigste

Den hurtigste af alle slanger, er er den sorte mamba (Dendroaspis polylepis), som lever i det østlige tropiske Afrika. På en kort jævn strækning kan den nå op på 16-19 km/t. (DK) Den giftløse snog(Natrix natrix) har en tophastighed på 6,8 km/t.

Længste giftslange

Den længste giftslange er kongekobraen(Ophiophagus hannah), som lever i sydøstasien og på Filippinerne. Rekorden er en 5,54m langt eksemplar, som blev fanget på Malaccahalvøen i April 1937, kom til London Zoo, hvor den nåede at vokse endnu 20 cm.

Ældste giftslange

Den ældste giftslange man har kendskab til var formenlig en nordlig kobberhovedeslange(Agkistrodon contortrix mokeson) der blev fanget i Massachusetts USA i maj 1941. Den døde i Philadelphias ZOO den 7 april 1971 efter at have levet i 29 år og 11 måneder.

Giftigste til vands

Belchers havslange(Hydrophis belcheri) skal ifølge fagfolk være den giftigste af alle slanger, der findes til vands. Dens gift er 100 gange så dødelig som den Australiske taipans(Oxyuranus scutellatus). Den findes i Timorsøen ud forNordvestaustraliens kyst.

Giftigste til lands

Den giftigste landslange er den 2m lange glatskællede slange(Parademansia microlepidotus), som holder til i Queensland og det vestlige New South Wales i Australien. Dens gift er 9 gange stærkere end tigerslangens(Notechis scutatus) fra sydaustralien. Et eksemplar kan i en malkning levere 110mg gift, som er nok til at dræbe mindst 125.000 mus. (DK) Danmarks eneste giftslange er hugormen(Vibera berus).

Farligste slange

Den farligste slange er Efanen der er delt ud på 8 forskellige underarter, som er udbredt tværs over Afrika nord for akvator, gennem mellemøsten til Indien og det nordlige Sri Lanka. Dens gift er usædvanelig giftig for mennesker. Undersøgelser tyder på, at den dødelige dosis kan være så lille som 3-5 mg, og det skal man tænke over da slangen kan være særdeles aggresiv når den forstyres eller skræmmes.

Længste gifttænder

De længste gifttænder findes hos Gabon-viberen(Bitis gabonica) fra Ækvator området i Afrika. En slange på 183 cm havde gifttænder, der målte 5 cm.​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook