Or​m​

Hvordan finder man ud af om sin slange har orm? Da jeg var ny indenfor at holde slanger, havde jeg en slange som døde og på grund af min nysgerrighed, valgte jeg at skære den døde slange op for at finde ud af årsagen til dens død. Blev noget overrasket da jeg fandt mange små spaghettier i tarmen, som viste sig at være orm og de var også ude i bughulen. De havde simpelthen ædt sig ud gennem maven og ud i bughulen, hvor de havde lagt æg og som var ved at klække. Så kunne forstille mig, når de var ude bughulen, har de nok også været i nogle af de vigtige organer, som til sidst havde sagt stop.

Bag efter kan man godt være lidt bagklog, da den sommetider kastede maden op og det var heller ikke hver gang den ville spise. Den tog måske hellere ikke det på i vægt den skulle, men igen, det er nem at være bagklog.

Men nu vil jeg gi de informationer videre, så andre kan få gjort noget ved det, inden det er for sent og der kan gøres noget ved det.

Det man bruger er en ormekur som man bruger til små hunde eller katte, men det er vigtig at man vejer sin slange, så man kan få doseret rigtig og så sprøjte det ind i et dødt foderdyr.

Ormekuren er receptpligtig, så det er med at kontakte en dyrlæge som evt har forstand på krybdyr og forklare dem sagen, så man hurtig kan komme i gang med at behandle.

Orm kan komme på flere måder, den ene er at man måske har købt en vildtfanget slange, for de fleste af dem har orm. Den anden kan være de foderdyr man bruger kan ha haft om og derved vider gi det til slangen.

Vil man være helt sikker på om ens slange har orm, kan man tage en prøve fra slangen afføring og få den sendt en til analysering i gennem sin dyrlæge.

Har man yderlige spørgsmål, er man velkommen til at skrive til

E-mail: pl.mark@mail.tele.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook