Kønsbestemmelse af slanger​

Der er flere måder man kan kønsbestemme sine slanger på, nogen kan man gøre selv og andre skal man lade slange kyndige folk om.

Spore​

Ved Pyton og boa kan man se efterladenskaberne fra dengang slanger havde ben, de findes nede ved gatåbningen og kaldes sporer. Hannerne har nogle kraftige spore, hvor imod hunnens er meget mindre. Men det kræver at man har noget at sammenligne med ellers er det svært.

Sonde test​

Sonde test er den sikreste måde at teste slangens køn på, men også der skal man have noget erfaring inden man bare går i gang med at stikke en sonde ind i lommerne på slangen. Så kontakt en slangekyndig som har erfaring med at sonde teste og lær fra ham/hende.

Det der foregår ved sonde testning, er at man har en sonde i passende størrelse, som man fører ind i de 2 lommer som er på højre og venstre side af gatåbningen og måler dybden på lommerne. Måler de 0-4 skæl ned er det hunner og går de fra 8-12 skæld ned, så er det hanner. Det med skældybden variere lidt fra slange til slange, men overstående er en pejling af forskellen mellem hanner og hunner.

Men Kathy Love har også lavet en video om sondetest, her er det igen kornsnoge hun tester.​

Poppe​

Man skal have erfaring hvis man skal poppe sin slange for at finde ud af kønnet ellers kan man være uheldig og skade kønsorganerne. Så søg efter en med erfaring og lær fra ham/hende. Her er en video med Kathy Love som popper en han og en hun kornsnog.

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook