Hvis slangen ikke vil spise​

Der kan være flere ting der kan være skyld i at ens slange eller krybdyr ikke vil spise. Jeg vil prøve at komme ind på nogle af grundene og prøve at give forslag til hvordan man kan få dem i gang med at spise igen.

1: Temperaturener en meget vigtig for at man kan få sine slanger til at fungere perfekt og derved også at få dem til at spise. Så man skal sætte sig grundig ind i hvad ens slange kræver af temperatur dag og nat. I dag kan man få en termostat der kan styre temperaturen både dag og nat. Man kan finde hjælp til hvad ens slange kræver af temperatur, ved at gå ind under pasnings vejledninger. Er din slange ikke der under, så skriv en mail og vi vil lave en på din slange.

2: Lyset spiller også en vigtig rolle, da de fleste slanger er aften eller nataktive. De vil sige at når lyset slukker begynder de at bevæge den rundt i terrariet. Det er også der de tit fanger og spiser deres bytte. Så man kan prøve at fodre efter lyset er slukket. Det er vigtig man prøver både med lyset tændt eller slukket, så man finder ud af hvad der er bedst.

3: Fugtighed kan også have indvirkning på om din slange spiser eller ikke. Så tjek igen pasningsvejledning, for at finde ud af om din slange kræver en lav, mellem eller høj fugtighed inde i terrariet.​

4: Foder kan være mange ting, mus, rotter, kyllinger, høns eller kaniner. Men især en slange kan være meget kræsen og det er konge pyton, den skal man kun give mus eller rotter, da det kan give store problemer hvis man giver dem fugle eller F.eks ørken rotter, da dette bliver deres fortrukne og det er meget svært at få dem tilbage til mus og rotter igen.

En ting der også kan være et problem, er hvis slangen er blevet bidt af foderdyrene, så er det vigtig at man fodre med et mindre byttedyr end man plejer, da man skal have slangen til at få noget selvtillid og følesen af at den har overtaget igen. Når den så har taget det mindre bytte nogle gange, så kan man gradvis øge størrelsen igen.

5: Terrarie eller box kan være en af mulighederne at fodre sine slanger i. Nogle slanger tager gerne både i terrarie og i box, mens andre kun vil det ene eller det andet sted. Nogen vil kun om dagen eller kun om natten i terrariet eller boxen. Hvis man fodre i box, kan det være en fordel at lægge noget over boxen, så den ikke ser alle bevægelserne udenfor.

6: Sygdomme kan sætte en stopper for at slangerne gider at spise. Det kan være en forkølelse eller forstoppelse. Det kan også være lungebetændelse og der er det vigtig at slangen kommer under hurtig behandling. Da slanger ingen mellemgulv har, så kan de ikke hoste slimen op fra lungerne og derved kan det hurtig udvikle sig. En ting der også kan stoppe slanger med at spise, er blodmider eller tæger, de kræver også hurtig behandling.

7: Hamskifte kommer med jævne mellemrum og det er helt naturlig at slanger ikke spiser i den periode. Fra når de er på vej til hamskifte og til efter de har skiftet deres ham. Så lad dem være med at fodre og tage dem ud i den periode, da de kan være meget irriteret i den periode.

8. Gravide slanger tager normalt ikke føde til sig, man kan måske få føde i dem 1 til 2 gange efter parringen, derefter plejer de at stoppe helt med at spise. Når de så har lagt æggene eller har født ungerne, så plejer de hurtig at komme i gang igen med at spise. Men start med at give dem et noget mindre bytte end de normalt tager, da de lige skal i gang igen efter lang tids fasten.

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook