Blodmider​

Blodmider(ophionyssus natricis) er de fleste krybdyrs folks mareridt.

Hvor sidder de:​

Blodmiden sidder tit mellem og under skællende på slangen, de kan også forekomme i og omkring slangens øje.

Blodmiderne formere sig meget hurtig, i løbet af 8-12 dage er de kønsmoden og kan derved hurtig formere sig og blive til flere tusinde inden man opdager dem. De kønsmodne mider er ca. 1mm i størrelse.

Hvordan opdager man dem:​

Man opdager dem tit ved at der ligger små sorte prikker i vandskålen eller at man har håndteret slangen og der kravler små dyr rundt på en.

Slangen begynder måske at ligge i sin vandskål, hvor den normalt ikke gør det.

Nogle slanger for dårlig hamskifte.

Nogle slanger bliver urolige, livlige og gnubber sig op af sten, grene o. lign…

Løsningen for ikke at de spredes:​

Det er med at behandle hurtigst mulig, pga. af blodmidernes hurtige formerings evne og inden de formere sig til ens andre terrarier.

Er de kun i et terrarie, gælder det om ikke at flytte dem over i ens andre terrarier. Det kan man gøre ved at vaske sine hænder, ligge tøjet til vask inden man håndtere sine andre dyr.

Bekæmpelse af blodmiderne:​

Der er mange meninger og metoder til fjernelse af blodmider.

Provent a mite:​

Min favorit er helt klart Provent a mite , da den fjerner både blodmiderne på slangen og omgivelserne i samme behandling. Man fjerner slangen og vandskålen og sprøjter bundlaget i terrariet. I dette produkt virker behandlingen i op til 30 dage og derved tager behandlingen også de mider der klækker de efterfølgende dage. Som nok det eneste produkt, kan Provent a mite også bruges forbyggende, det vil sige man sprayer inde i terrariet og evt. omkring åbningen i terrariet. Dette vil skabe en barriere der virker i op til 30 dage og dermed undgår man udbrud i sin samling. Kan købes her Provent a mite

Frontline:

Frontline bruges til hund og kat, til bekæmpelse af lopper. Men kan også bruges til slanger, på følende måde. Man giver 1 pump af frontline på et stykke køkkenrulle eller en klud, dernæst kører man fra slangens hoved og til halespids. Men det fjerner ikke problemet i terrariet, så derfor ligger man slangen over i et sterilt terrarium eller en bedroller. Så kan man sprøjte hele terrariet ind i frontline og lader det være forseglet i 4 dage(pga. af klække tiden). Derefter er man nødt til at vaske terrariet, vandskåle, grene o. lign. af i varmt vand, da Frontline kan være skadelig på slanger i store mængder. Inden man sætter slangen ind igen, er det en god ide igen at køre slangen over med køkkenrulle eller klud.

Adarp:

Det er et tysk produkt som man sprøjter ind i terrariet uden slanger og vandskål befinder sig derinde. Når tågen har lagt sig, kan dyr og vandskål sættes tilbage. Har ikke selv erfaringer med dette produkt, men skulle også være effektiv.

Neguvon:

Dette produkt har været brugt i landbruget gennem mange år til bekæmpelse af utøj. Dette kan også bruges med stor suses til krybdyr og omgivelser. Man tager 0.5% neguvon og blander op i vand og kan derefter vaskes eller sprøjtes terrariet, grene o .lign med blandingen. Til selve behandlingen af slangerne, tager man en stof pose og dypper i Neguvon blandingen og lader den tørre. Når den er hel tør, ligger man slangen i posen og lader den være deri et døgn.

Madolie:

Madolie er den ugiftige metode, men måske også den mest besværlige metode. Man tager klud hvor den er gennem vædet med madolie. Så starter man igen fra bag hovedet og til halespids. Det gentager man igen og igen til man ikke føler der kommer flere blodmider af. Så ligger man igen slangen i et sterilt terrarie eller bedroller. De næste dage gentager man denne behandling. Til behandling af terrariet, vil jeg anbefale man bruger en gift løsning, da det er svært at komme ind i revner og sprækker. Der kan man bruge Provent a mite, frontline,Adarp eller Neguvon og følge brugsanvisningerne på netop det produkt.​

FØLG OS PÅ FACEBOOK

På vores Facebook side er vi altid opdateret omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram