Avl og parring af slanger​

Start på køling

Omkring 1 Okt. begynder nedkøling af slangerne fra deres normale temperatur til kølings temperaturen. Man kan tjekke i forskellige bøger eller på nettet om hvornår det er alm. at kølings perioden starter for jeres slange. Skriv evt. og spørg.

Alder/Gram

Slangerne skal naturligvis have den rette alder eller de rette gram inden man begynder parring, for at man for størst mulig succes med sine dyr. Men også for at de ikke lider overlast.

Temperaturen

Man starter op 1. oktober med at lave nedkøling fra den normale temperatur om dagen, F.eks. 31 grader og den skal vi have sænket til 26-27 grader om dagen. Nattemperaturen skal også sænkes fra F.eks. 25 grader til 20-22 grader. Men dette er ikke noget man skal gøre fra den ene dag til den anden, det skal ske gradvis og der kan man sænke temperaturen med 1-2 grad om ugen til man når sin ønskede temperatur dag og nat.

Lyset

Lige som varmen skal sænkes, ligeledes skal lystimerne også sænkes med ca. med 5 timer. Det vil sige i sommer perioden kører man med ca. 12-14 lystimer og i kølings perioder skal man ca. ned på 7-9 timer. Men også her kan man ikke bare gøre det fra den ene dag til den anden, det skal også ske ved man aftager med 1-2 lystime pr uge.

Han & hun lukkes sammen

Når man har noget den ønsket kølings temperatur og lystime antal, så lukker man han og hun sammen og håber på parring indenfor kort tid. Efter første parring kan der ske de ligger sig hver for sig, så kan man tage hannen fra i nogle dage til en uge og derefter lukke dem sammen igen. Så kan man opleve at de parre igen og lidt mere sikker på at det lykkes.

Længde på køling

Den slutter omkring 1 februar. Man begynder omkring den 10. januar med at hæve temperaturen med 1-2 grader om ugen i både dag og nat temperatur. Det fortsætter man med til man er oppe på den normale temperatur igen, F.eks. 31 grader om dagen og de 25-26 grader om natten.

Lystimerne hæver man også med 1-2 timer pr uge, indtil man er oppe på normalt antal timer igen.

Afslutning

Når tingene er oppe på normal igen og forhåbenlig en vel overstået parring, så skiller man hanner og hunner af igen.​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook