Surinam Kongeboa​

Populært navn: Surinam Kongeboa

Latinsk navn: Boa Constrictor Constrictor

Udbredelsesområde: Surinam & Guyana.

Størrelse: Slangen bliver mellem 1,8 til 2,5 meter. Slangen findes i mange forskellige varianter og temperamenter.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,8 – 2,5 meter, L: 170 cm D: 60 cm H: 110 cm i alt 1122 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre. Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan som bundlag bruge presset spåner eller det nye produkt som hedder toa-latt, det er et utrolig absorberende produkt som er lavet af presset papir piller. Surinam kræver et lidt større bassin til at drikke og bade i, evt en klodsekasse eller en kattebakke. Mange boaer kan godt lide at ligge og komme af med deres afføring i vandet, så det skal være nemt at skifte. I terrariet kan anbefales nogle gode klatre grene, samt nogle hylder hvor der er mulighed for at slangerne også kan lægge.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et lysstofrør, hvor man kan koble et uv lysstofrør på eller man kan bruge halogen lys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 timers lys og i vintertiden ca 8-10 timer. Til varme kan man ligge et varmekabel/varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen hvor der er knap så varmt. Dagtemp skal lægge mellem 27,5-28,5 grader med en varmeplads på ca 30-32 grader. Om natten må temp godt falde til 23-24 grader. Man kan købe termostater, hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring 75%,(Surinam kan være krævende).

Foder: Surinam spiser sådan set alt, men det er bedst at holde sig til mus og rotter. Det er en fordel ikke at give for stor eller for meget til ens Surinam, da deres mave til tider ikke er gode til at omsætte det. De kan være rigtig grådige når de skal have foder, så pas på at du ikke lugter af foderdyr. Små slanger fodres ca hver 10. dag og store ca 1 gang md. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk ser jeg ikke det som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook