Kongeboa​

Populært navn: Kongeboa

Latinsk navn: Boa Constrictor

Udbredelsesområde: Fra mellem og Sydamerika.

Størrelse: Slangen bliver mellem 1,8 til 2,5 meter. Visse arter er nået op på 4,5 meter. Slangen findes i mange forskellige varianter og temperamenter.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,8 - 2,5 meter, L: 180 cm D: 60 cm H: 110 cm i alt 1180 liter(må gerne være større). Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre. Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge presset spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller til at lægge ud som bundlag. Kongeboaen kræver et lidt større bassin til at drikke og bade i, evt en klodsekasse eller en kattebakke. Mange boaer kan godt lide at ligge og komme af med deres afføring i vandet, så det skal være nemt at skifte. I terrariet kan anbefales nogle gode klatre grene, samt nogle hylder hvor der er mulighed for at slangerne også kan lægge.

Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et lysstofrør, hvor man også kan koble et uv lysstofrør på eller man kan vælge Led lys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 lystimer og i vintertiden ca 8-10 lystimer. Til varme kan man ligge et varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen hvor der er knap så varmt. Dagtemp skal lægge mellem 27-29 grader med en varmeplads på ca 32-35 grader. Om natten må temp godt falde til 22- 23 grader. Man kan købe termostater, hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring 65-75%,( er ikke så krævende).

Foder: Kongeboaen spiser sådan set alt. Til at starte med er det mus og rotter. Senere kyllinger og kaniner. De kan være rigtig grådige når de skal have foder, så pas på at du ikke lugter af foderdyr. Små slanger fodres ca hver 10. dag og store ca hver 3 uge md. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk ser jeg ikke det som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dkwww.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM ELLER YOUTUBE

Her viser vi altid opdateret info fra og omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram

Facebook