Blod python​

Populært navn: Blod python

Latinsk navn: Python Curtus curtus sort variant, Python Curtus brongersmai rød variant, Python curtus breitensteini lys på toppen og mørk på siderne.

Udbredelsesområde: Syd Øst Asien, Malaysia, Borneo og Sumatra.

Størrelse: Slangen bliver mellem 1,5 m til 2,0 m og i visse tilfælde op til 2,5 meter. Blod python er en af de mere kendte pyton arter i S.Ø. Asien.

Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 2,0 – 2,5 meter, B: 1,7 m D: 0,70 m H: 0,80 m i alt 952 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre, Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge reptil bark til at lægge ud, men sørg for at skifte bundlaget ofte, da der hurtig danner sig bakterier i varme og fugt. Jeg har en løs glasskål, som de bruger til at drikke og bade i.. Slangerne vil gerne have mulighed for at gemme sig, så det vil værre godt at give den/dem et stort stykke kork eller en hule, de kan krybe ind i. Blod python er en bundlevende slange som ikke kræver de store muligheder for at komme op i terrariet.

Lys/Temp/Luftfugtighed: Som lys anbefales et uv lysstofrør. Man kan også bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 lystimer og i vintertiden ca 8-10 lystimer. Til varme ligger der en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dag temp skal lægge mellem 28-30 grader, med en varmeplads på ca. 35 grader. Om natten må temp godt falde til 24- 26 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt natsænkning. Luftfugtigheden skal man huske for at blod pytonen har de optimale forhold, derfor skal luftfugtigheden helst ligge på 75 % til 85 %.

Foder: Blod python spiser gnavere. Det vil sige mus og rotter. Små slanger fodres ca. hver 10 dg og store ca. hver 3-4 uge.. Nogle vil spise dødt andre levede. Nogle med lyset tændt andre slukket. Men jeg kan kun sige, find ud af hvad netop din/jeres slange vil. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers gnavere har fået en god kost, og slangen skifter ham, og er frisk, ser jeg ikke det som nødvendig, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.

Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dk www.slangetaemmer.dk​

FØLG OS PÅ FACEBOOK

På vores Facebook side er vi altid opdateret omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram