Før man køber en slange​

Nogle gode råd og vejledninger inden man skal ud og købe sin første slange. Man skal bruge et Terrarie og de fås i mange farver, variationer og størrelser, f.eks træ, plastik og glas terrarier. Men det er vigtig at terrariet passer til den type slange man er interesseret i at købe, da nogen er små og andre store, nogen kræver fugt og andre tørt. Tjek pasningsvejledninger og terrarie mål, så man kan finde ud af hvordan de skal passes og hvor store deres terrarier skal være.

I terrariet skal man bruge noget varme og der er flere måder at varme terrariet op på, nogle bruger varmepærer, andre varmekabler, men vi syntes varmemåtter gir den bedste varme og er nemmest at arbejde med. Varmemåtter fås fra 7w og op til 62w og størrelsen på dem, stiger sammen med watt størrelsen. Man kan få en smallere udgave som hedder Heatstrips og fås fra 3w og op til 31w. Vil man bruge varmepærer, skal man sørge for at de er afskærmet, så slangerne ikke brænder sig, da de godt kan finde på at kravle i ledninger og på selve pæren. Er det varmekabler, så skal man passe på ikke at ligge kablet for tæt på hinanden, da det kan lave en stærk varme, som i nogle tilfælde har lavet ild. Den bedste afstand er 3-4 cm i mellem kablerne.

Når man bruger de forskellige varmekilder, er det en god ide at købe en termostat til at styre varmen i terrariet. Det er god for både slangen og ens tegnebog, det er godt for slangen, fordi man kan indstille termostaten til netop den temperatur jeres slange kræver og de fleste termostater kan både lave en dag og en nat temperatur. Grunden til det er godt for tegnebogen er for at tage et eks, at en termostat, hvor der er koblet en 28w varmemåtte til, kan sørge for at slukke for varmemåtten når temperaturen er noget den ønskede værdi, f.eks. 28 grader inde i terrariet og på den måde kan man spare penge og det bliver til ca. 600 kr. på års plan. En god termostat med en dag og nat temperatur koster mellem 600-700 kr.

Lige som slanger kræver varme, kræver de også lys og det kan man også sammen sætte på mange måder. Nogle bruger lysstofrør, andre alm. pærer eller halogen lys. Det gode ved halogenen er at den afgiver en masse varme, men de kan også bruge meget i strøm, men der kan man sætte 10w pærer i, i stedet for at bruge 20w. Hvis man vil gøre noget godt for sin slange, kan man sætte en uv pære eller et uv lysstofrør ind i terrariet og sætte en timer på, så det kan være tændt i 3-4 timer om dagen. Uv lyset er med til at knogler og slangens skind forbliver optimale.

Hvis terrariet er hjemmelavet, er det vigtig at man sætter udluftnings riste i, så luften kan blive skiftet ud og for at der ikke skal opstå mug i terrariet. Det bedste vil være at have 2 foroven og 2 forneden, det gør at terrariet trækker luft ind forneden og på grund af varmen i terrariet, stiger luften op af og derved ud gennem de udluftninger der er i toppen og derved udskiftes luften hele tiden. Køber man et færdig terrarie, skulle der gerne være udluftnings riste i, på den ene eller anden måde.

Skulle man ha yderlige spørgsmål, kan de skrives til

E-mail: pl.mark@mail.tele.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK

På vores Facebook side er vi altid opdateret omkring vores hverdag og aktiviteter​.

INFO​

Slangetæmmer Peter Løve Mark

CVR: 26249813​

ADRESSE

Hans Egedes Vej 52

9600 Aars

KONTAKT

YouTube

Instagram